Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę gotuj około 10 minut w 1 l bulionu z dodatkiem suszonych grzybów. Odcedź kaszę.
Ugotowane grzyby pokrój w drobną kostkę.
Cebulę i czosnek drobno posiekaj i obsmaż na oliwie, aż będą miękkie.
Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w drobną kostkę (lub zetrzyj na tarce). Seler naciowy pokrój w drobne plasterki.
Pokrojone warzywa dodaj do cebuli i smaż około 5 minut.
Dodaj posiekany rozmaryn, wcześniej ugotowaną kaszę oraz posiekane grzyby i całość dokładnie wymieszaj.